«اطلاعیه مهم»

شاید برای بسیاری تصور استفاده از عدس در غذاهایی غیر از  عدس پلو یا آش دشوار باشد، ولی در واقع همین محدودیت هاست که باعث می شود تعداد خوراک ها در برنامه غذایی بسیاری از ایرانی ها تکراری و خسته کننده باشد. این خوراک دال به عنوان یک غذای ساده، اما کامل می تواند برنامه غذایی شما را پربارتر کند، به شرطی که اهل ریسک باشید و با غذاهای جدید ارتباط برقرار کنید.

مواد لازم

برای ۴ تا ۶ نفر:
عدس قرمز: ۲۰۰ گرم
کره گیاهی: ۱۵ گرم
پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری
سیر: ۲حبه، رنده شده
هویج متوسط: ۳ عدد، نگینی ریز
گوجه فرنگی درشت: یک عدد، ساطوری
آویشن: یک قاشق  چای خوری
آب: نصف پیمانه
اسفناج: ۵۰۰ گرم، ساطوری
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
نان پیتا: ۶ عدد، نصف کرده

روش تهیه:

عدس را در یک قابلمه کوچک ریخته و آنقدر آب بریزید که روی آن را بپوشاند. قابلمه را روی شعله متوسط گذاشته و به جوش آورید. سپس شعله را کم کرده و عدس را با شعله ملایم ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزید.
کره را در یک تابه بزرگ روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز و سیر را ۵ دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شوند. هویج، گوجه فرنگی، آویشن و آب را اضافه کرده و به جوش آورید، سپس شعله را کم کرده و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا هویج نرم شود.

اسفناج، آبلیمو و عدس آبکش شده را داخل مایه پیاز بریزید و ۱۵ دقیقه بپزید تا آب آن کشیده شود. نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

داخل نان های پیتا را باز کرده و با مایه دال پر کنید و به سرعت سرو کنید.

نکته:

به جای هویج یا همراه آن می توانید از سیب زمینی استفاده کنید.
اگر اهل غذاهای تند هستید، دو عدد فلفل سبز تند یا ۲-۳ قاشق چای خوری فلفل قرمز به غذا اضافه کنید.
کسانی که گیاه خوار نیستند، می توانند این خوراک دال را با مرغ، گوشت یا ماهی سرو کنند.

 

 

دال در نان پاکتی

درباره دکتر نیره اسماعیل کابلی

دکتر نیره اسماعیل کابلی متخصص تغذیه و رژیم درمانی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان برای داشتن اندامی خوب و مناسب می باشد. مدرس دانشگاه، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و . . .

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.