خوردن غذاهای خاصی به بدن کمک کرده تا سیستم ایمنی اش را تقویت کند .
اگر به دنبال راه هایی برای پیشگیری از سرماخوردگی ، آنفولانزا و سایر عفونت ها هستید اولین قدمی که باید بردارید رفتن به خواروبار فروشی محله تان است ! رژیم غذایی خود را به نحوی در نظر بگیرید که این ۱۰ تقویت کننده ی سیستم ایمنی بدنتان را در بر داشته باشد .
۱ – مرکبات
بیشتر افراد هنگامی که سرما می خورند مستقیما به سراغ ویتامین C می روند زیرا این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند .
اینگونه گفته می شود که ویتامین C ، تولید گلبول های سفید که کلید مبارزه با عفونت ها هستند را افزایش می دهد .
تقریبا تمامی مرکبات حاوی مقادیر زیادی ویتامین C هستند ؛ با توجه به تنوع زیاد مرکبات ، گنجاندنشان در رژیم غذایی تان بسیار راحت است .
مرکبات محبوب :
- گریپ فروت
- پرتقال
- نارنگی
- لیمو ترش
از آنجایی که بدن ویتامین C را تولید و ذخیره نمی کند ، برای حفظ سلامتی تان مصرف روزانه این ویتامین لازم است . میزان مصرف روزانه توصیه شده برای افراد بالغ :
- ۷۵ میلی گرم برای بانوان
- ۹۰ میلی گرم برای آقایان
در صورت استفاده از مکمل ها ، مصرف روزانه بیش از ۲۰۰۰ میلی گرم در روز به هیچ وجه توصیه نمی شود .
این را در نظر داشته باشید که ویتامین C ممکن است در بهبود سریع تر سرماخوردگی موثر باشد اما تا کنون مدرکی برای اثبات این که ویتامین C در مقابل ویروس کووید ۱۹ موثر است در دست نیست .
۲ – فلفل دلمه ای قرمز
در صورتی که فکر می کنید مرکبات بیشترین میزان ویتامین C را در بین میوه ها و صیفی جات دارند باید تجدید نظر کنید . قسمت به قسمت فلفل دلمه ای قرمز (۱۲۷ میلی گرم ) ۳ برابر پرتقال (۴۵ میلی گرم) ویتامین C دارد . علاوه بر این ویتامین ، فلفل دلمه ای قرمز منبع غنی ای از بتا کاروتن است .
در کنار تقویت سیستم ایمنی بدنتان ، ویتامین C در داشتن پوستی سالم و بتا کاروتن (پیش ساز ویتامین A ) به سلامت چشم و پوست شما کمک می کند .
۳ – بروکلی
بروکلی را می توان غذایی در نظر گرفت که اشباع شده از ویتامین ها و مواد معدنی است ؛ ویتامین A , C و E به همراه فیبر و تعداد بسیاری از آنتی اکسیدان ها همگی در بروکلی یافت می شوند . در واقع بروکلی یکی از مفید ترین سبزیجاتی است که می توانید در بشقاب غذای تان استفاده کنید .
کلید حفظ ویتامین های بروکلی این است که حداقل زمان ممکن برای پخت را در نظر بگیرید – و یا حتی آن را نپزید . تحقیقات نشان داده است که بخار پز کردن بهترین راه برای حفظ مواد مغذی غذا ها است .
۴ – سیر
سیر تقریبا در بیشتر دستور های آشپزی در سراسر دنیا یافت می شود . انرژی ای که سیر به وعده های غذایی تان می بخشد برای سلامتی بدن ضروری است .
حتی تمدن های اولیه نیز به قدرت مبارزه سیر با عفونت ها پی برده بودند ؛ علاوه بر مبارزه با عفونت ها ، سیر از سخت شدن شریان های بدن جلوگیری می کند اما شواهد کمی در رابطه با تاثیر سیر بر فشار خون موجود است .
به نظر می رسد خواصِ تقویت کننده سیستم ایمنی سیر ، ناشی از غلظت سنگین ترکیبات حاوی گوگرد ، مانند آلیسین است .
۵ – زنجبیل
زنجبیل یکی دیگر از گیاهانی است که افراد برای بهبود سرماخوردگی به سراغ آن می روند . زنجبیل به کاهش التهاب کمک کرده و به همین خاطر است که می تواند گلو درد و بیماری های التهابی را بهبود ببخشد . زنجبیل ممکن است به حالت تهوع نیز کمک کند .
علاوه بر خواص ذکر شده ، زنجبیل درد های مزمن را کاهش داده و می تواند در پایین آوردن کلسترول خون نیز موثر واقع شود .
۶ – اسفناج
اسفناج غنی از ویتامین C است اما این تنها دلیلی نیست که باعث شده اسفناج در این لیست جا بگیرد ، بلکه اسفناج حاوی بتا کاروتن و آنتی اکسیدان ها است که هر دو ، عامل بالا رفتن قدرت سیستم ایمنی در از بین بردن عفونت ها هستند .
همانند بروکلی ، اسفناج نیز در صورتی که زمان پخت آن حداقل باشد ، مواد معدنی آن حفظ شده و سالم تر است ؛ با این وجود پخته شدن به مقدار کم ، جذب ویتامین A را آسان تر کرده و مواد مغذی دیگر آن را از اسید اگزالیک جدا می کند .
۷ – ماست
سعی کنید به جای خرید ماست های طعم دار شده که دارای قند بالایی هستند ماست های ساده را در سبد خرید خود بگذارید . ماست های ساده را می توانید با قند های طبیعی مانند میوه ها و عسل ، شیرین و طعم دار کنید .
ماست می تواند یک منبع عالی از ویتامین D باشد ، پس ماستی را خریداری کنید که با این ویتامین تقویت شده است . ویتامین D به تنظیم سیستم ایمنی بدن کمک کرده و به نظر می رسد که دفاع طبیعی بدن در مقابل بیماری ها را تقویت می کند .
۸ – بادام ها
هنگامی که صحبت از جلوگیری و مبارزه با سرماخوردگی می شود ، ویتامین E را می توان به عنوان نیروی پشتیبانیِ ویتامین C در نظر گرفت . وجود آنتی اکسیدان های قوی در بادام ها ، برای داشتن سیستم ایمنی سالم لازم است .
ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است ، این بدین معنی است که برای جذب شدن نیاز به چربی دارد ؛ دانه هایی مانند بادام ، غنی شده از ویتامین E و چربی سالم است .
افراد بالغ تنها نیاز به ۱۵ میلی گرم ویتامین E در روز دارند . یک فنجان سرخالی بادام که تقریبا شامل ۴۶ عدد بادام پوست کنده شده است ، ۱۰۰% نیاز روزانه به ویتامین E را تامین می کند .
۹ – تخمه آفتاب گردان
تخمه های آفتاب گردان سرشار از مواد مغذیِ فسفر ، منیزیم و ویتامین های B6 و E هستند .
ویتامین E برای تنظیم و حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن مهم است . علاوه بر تخمه آفتاب گردان غذا های دیگری مانند آواکادو و سبزیجاتی که دارای برگ های سبز تیره هستند منبع غنی ای از این ویتامین به شمار می آیند .
تخمه ی آفتاب گردان به طور باور نکردنی ای سرشار از سلنیوم است . تنها ۲۸ گرم تخمه ی آفتاب گردان ، نصف میزان سلنیومی که یک فرد بالغ روزانه به آن نیاز دارد را شامل می شود . بر اساس چند مطالعه که بیشتر بر روی حیوانات انجام شده است ، سلنیوم ، پتانسیل مقابله با عفونت های ویروسی مانند آنفولانزای خوکی را دارد .
۱۰ – زردچوبه
ممکن شما زردچوبه را به عنوان یک ادویه ی اصلی در بیشتر دستور العمل های آشپزی بشناسید . این ادویه ی تلخ مزه ی زرد رنگ ، سال ها به عنوان ضد التهاب در درمان دو بیماری پوکی استخوان و آرتروز مورد استفاده قرار گرفته است .
تحقیقات نشان دهنده ی آن است که غلظت بالای کورکومین (دی فرولوئیل متان) – که باعث رنگ خاص زردچوبه شده است – می تواند به کاهش آسیب های عضلانی ناشی از ورزش کمک کند .
این امید می رود که طبق آزمایشات انجام شده بر روی حیوانات ، کورکومین تقویت کننده ی سیستم ایمنی بدن و ضد ویروس باشد البته برای اثبات این حرف تحقیقات وسیع تری مورد نیاز است .