مواد غذایی غیرمجاز در بارداری
دوران بارداری یکی از مهم ترین مراحل زندگی زنان محسوب می شود پس به همین دلیل نمی توان به راحتی از کنار آن گذشت و نسبت به این دوران بی تفاوت بود. یکی از اصلی ترین و مهم ترین مسائل مربوط به دوران بارداری زنان، نوع و نحوه تغذیه است. زیرا هر اشتباه کوچک در تغذیه دوران بارداری می تواند سلامت مادر و جنین را به خطر بیاندازد، گاه این خطرات ممکن است جبران ناپذیر باشد.
پس برای پیشگیری از این عوارض و خطرات، بهترین تصمیم این است که به محض اطلاع از بارداری خود، با مراجعه به یک متخصص تغذیه خوب، تمام این خطرات را به حداقل برسانید. متخصص تغذیه با تحت نظر قراردادن شما و تنظیم یک رژیم غذایی اصولی برای دوران بارداریتان، نقش مهمی در حفظ سلامت شما و فرزندتان می تواند داشته باشد.
⇐ دکتر نیره اسماعیل کابلی، مدرس دانشگاه، عضو انجمن تغذیه ایران، عضو انجمن غذا و تغذیه، حامی سلامت، به عنوان بهترین متخصص تغذیه در تهران، با دانش و تخصص خود آماده خدمت رسانی و ارائه انواع رژیم های درمانی و غذایی، رژیم لاغری، رژیم چاقی،به صورت حضوری و دریافت رژیم آنلاین، رژیم لاغری آنلاین، برای شما عزیزان می باشد.
سلامت غذا در دوران بارداری
همانطور که گفته شد مهم ترین موضوع در حفظ سلامتی شما و فرزندتان در دوران بارداری، رژیم غذایی مناسب است، لازم است که در این میان به سلامت و ایمن بودن مواد غذایی نیز توجه ویژه داشت. در پی مصرف مواد غذایی غیرسالم، مسمویت غذایی رخ می دهد که این مسمویت می تواند عواقب جدی را در پی داشته باشد.
پس طبق نظر متخصص تغذیه لازم است که در دوران بارداری، دور مواد غذایی زیر را خط بکشید:
خامه و پنیرهای محلی
لازم است که زنان باردار فقط از مواد پاستوریزه استفاده کنند. زیرا مواد غذایی همچون پنیر های محلی، از شیرهای غیرپاستوریزه تهیه شده و می تواند دارای باکتری لیستریا باشد. این مواد غیرپاستوریزه که دارای این نوع باکتری هستند، طبق آمار می توانند سبب سقط جنین، زایمان زودرس و یا مرگ جنین شوند. پس توصیه می شود که از مصرف خامه و پنیرهای محلی در دوران بارداری جدا خودداری کنید.
گوشت نیم پز
همانطور که در مطلب فوق گفته شد، باکتری یک عامل تهدید کننده بسیار جدی برای زنان باردار است. گوشت های نیم پز و خام حاوی باکتری توکسوپلاسما و دیگر باکتری های دیگر است. پس اگر عادت به خوردن استیک و کباب آبدار دارید، توصیه می شود در دوره بارداری خود از خوردن این نوع غذاها خودداری کنید و از پخت کامل و برشته بودن گوشت هایی که میل می کنید مطمئن شوید.
ماهی و جیوه
زنان باردار باید در انتخاب نوع ماهی که می خواهند مصرف کنند، احتیاط کنند. زیرا گوشت بعضی از ماهی ها مانند کوسه و شاه ماهی حاوی مقادیر زیادی از جیوه است. جیوه سبب بروز اختلال در رشد جنین می شود. لازم است پیش از مصرف ماهی و مکمل های روغن ماهی با متخصص تغذیه مشورت کنید. شما می توانید از ماهی هایی همچون کنسرو تن ماهی و یا ماهی سالمون استفاده کنید. این نوع ماهی ها دارای جیوه کمتری هستند.
برخی از خدمات دکتر نیره اسماعیل کابلی متخصص تغذیه :