رژیم غذایی برای حفظ سلامت قلب
در حالی که آمار مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی در بین افراد کاهش یافته، اما هنوز هم یکی از شایع ترین عواملی که سبب مرگ زودهنگام و ناگهانی افراد می شود، بیماری های قلبی و عروقی است. برای کاهش هرچه بیشتر این آمار و حفظ سلامتی قلب، همه ما باید از راه های جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و مغزی، آگاه شویم.
یکی از مهم ترین راه های جلوگیری از این بیماری ها، خوردن مواد غذایی سالم و داشتن یک زندگی سالم است که می تواند تفاوت بزرگی را در زندگی تک تک افراد ایجاد کند.
- دکتر نیره اسماعیل کابلی، مدرس دانشگاه، عضو انجمن تغذیه ایران، عضو انجمن غذا و تغذیه، حامی سلامت، به عنوان بهترین متخصص تغذیه در تهران، با دانش و تخصص خود آماده خدمت رسانی و ارائه انواع رژیم های درمانی و غذایی، رژیم لاغری، رژیم چاقی،به صورت حضوری و دریافت رژیم آنلاین، رژیم لاغری آنلاین، برای شما عزیزان می باشد.
مواد غذایی که باید در رژیم غذایی خود داشته باشیم!
ماهی سالمون
ماهی سالمون، ماهی قزل آلا و دیگر ماهی های چرب مانند ساردین جزو سالم ترین مواد غذایی هستند. دلیل این موضوع این است که ماهی به علت داشتن مقدار زیادی از اسیدهای چرب امگا۳ می تواند خطر بروز بیماری هایی همچون ضربان آریتمی قلب (ضربان نامنظم) و آترواسکلروز ( ایجاد پلاک و کلسترول در شریان ها )، را به طور چشمگیری کاهش دهد. خانم دکتر کابلی، متخصص تغذیه، توصیه می کنند تا حداقل دو بار در هفته، ماهی را در رژیم غذایی خود داشته باشید.
بلغور جو دوسر
بلغور جو دوسر حاوی میزان زیادی از فیبر محلول است که می تواند سبب کاهش کلسترول بدن شود. این ماده غذایی مانند یک اسفنج در دستگاه گوارشی عمل می کند و شروع به پاک کردن کلسترول بدن می کند. دیگر دانه های غلات همچون نان و ماکارونی برای حفظ سلامت قلب مفید هستند.
بلوبری
نه تنها بلوبری ( زغال اخته آبی ) بلکه توت فرنگی و سایر توت ها برای سلامتی قلب و پیشگیری از بیماری های قلبی مفید هستند. طبق آمار و تحقیقات انجام شده، خطر ابتلا به حملات قلبی در افرادی که به طور مرتب بلوبری و توت ها را، مصرف می کنند نسبت به افرادی که مصرف نمی کنند، ۳۲ درصد کمتر است. این میوه ها به علت دارا بودن آنتوسیانین ها و فلاونوئیدها ( آنتی اکسیدان )، می تواند فشار خون در رگ ها را کاهش دهد.
شکلات تلخ
مطالعات زیادی در رابطه با اینکه شکلات تلخ می تواند برای قلب انسان مفید باشد انجام شده است. طبق این تحقیقات گفته می شود که مصرف روزانه شکلات تلخ می تواند خطر حملات قلبی غیرطبیعی و سکته مغزی را در افرادی که در معرض خطر این مشکلات هستند را، کاهش دهد. البته لازم به ذکر است که این تحقیقات فقط در رابطه با شکلات تلخ ( که حداقل از ۶۰ الی ۷۰ درصد کاکائو تشکیل شده است ) صدق می کند. شکلات تلخ به علت داشتن فلانوئیدی به نام فنول، می تواند از بروز فشار خون، لخته شدن خون و التهاب رگ ها، پیشگیری کند.
برخی از خدمات دکتر نیره اسماعیل کابلی متخصص تغذیه :