مواد غذایی قرمز، بنفش و نارنجی مفیدند
توصیه بسیار زیاد میشود که در طول شیمی درمانی تغدیه از ابتدا نقش بسیار مهمی دارد. در بیماران سرطان سینه ترکیباتی که در میوهها و سبزیها وجود دارد در بهبود و عدم تشدید بیماری میتواند موثر واقع شود. ترکیباتی که در زردچوبه وجود دارد میتواند به این افراد بسیار کمک کند، چرا که نقش آنتی اکسیدانی دارد .
کافئین نه، اما چای سبز کمرنگ خوب است
توصیهای که ما به بیماران مبتلا به سرطان سینه میکنیم این است که تا حدامکان از ترکیبات کافئینه استفاده نکنند. اما اگر تمایل به مصرف چای را دارند حتما از چای سبز استفاده کنند. به لحاظ اینکه ترکیبات آنتی اکسیدان در آن وجود دارد. یا اگر چای میل میکنید کم رنگ باشد.
خوردن سبزیجات خام ممنوع
در شیمی درمانیهایی که گلبول سفید بیمار زیر ۵۰۰ است خوردن سبزیجات خام ممنوع است. مهمترین نکته این است که سبزیها به طور کامل شسته شود. البته باید گلبول سفید بیمار را بررسی کرد اگر میزان آن زیر ۵۰۰ باشد مصرف میوههای خام را هم محدود میکنیم زیرا هورمونها و آفتکشهایی که در برخی میوهها استفاده میشود میتواند باعث تشدید اختلال در گلبول سفید بیمار شود.
برای بیماران سرطانی میوه بهتر از آبمیوه است
مساله مهمی که وجود دارد این است که در شیمی درمانیها باید به قند بیمار توجه کنیم. اکثر بیمارانی که شیمی درمانی می کنند به لحاظ استرسی که به آنها وارد میشود گلیکوژن کبدشان افزایش پیدا میکند. ضمن اینکه دارو هایی برای کاهش تهوع بیمار استفاده میشود باعث افزایش گلوکز بیمار می شود. بنابراین توصیه میشود در رژیم غذایی بیمار مصرف مواد غذایی مانند بیسکویتها شکر، تافی، سوهان و گز و حتی مصرف آبمیوه هم باید کمتر باشد. اغلب موارد می گوییم میوه را مصرف کنند بهتر از آب میوه است. حتما باید در رژیم غذایی بیماران از فلفل دلمهای، چای سبز و خانواده کلم و به ویژه بروکلی و زردچوبه استفاده شود.
چگونگی مصرف نوشابه و فستفود در بیماران سرطانی
توصیه میکنم بیماران از چغندر، لبو و هویج در رژیم غذاییشان استفاده کنند ولی نوشیدنیهایی که شکر و قندهای مصنوعی دارند باید محدود شوند و آموزش دهیم برخی نوشیدنیهای صنعتی را از رژیم غذاییشان حذف کنند و از میوه و آبمیوه طبیعی استفاده شود.
روزانه یک تا دو عدد سفیده تخم مرغ برای بیماران سرطانی مفید است
مصرف سفیده تخم مرغ بالطبع میتواند در این بیماران مفید واقع شود. حتما روزانه یک تا دو عدد سفیده تخم مرغ را در رژیم غذایی این بیماران لحاظ میکنیم
بوییدن لیموترش موجب بهبود تهوع میشود
مثلا مهم بوییدن پوست لیمو ترش مرکز تهوع را آرام میکند. از آبنبات هایی با طعم نعناع و یا ترش می توانند استفاده کنند زیرا تهوعشان را کم میکند. مکیدن یخ جز مواردی است که ما به آنها توصیه می کنیم انجام دهند
پیاز و لیموترش به درک شوری و ترشی غذا در بیماران سرطانی کمک میکند
مساله دیگر این است که تغییرات چشایی در دهان آنها اتفاق می افتد و طعم شوری و ترشی را خوب احساس نمیکنند. به آنها توصیه میکنیم که در مواد غذاییشان از پیاز و یا لیمو ترش استفاده کنند. غذایی که استفاده میکنند سرد یا هم دمای محیط باشد، اگر زخم های دهانی ندارند از مرکبات استفاده کنند.